LTL Architects Honored with a Progressive Architecture Award

LTL's Helen R. Walton Children's Enrichment Center / Early Childhood Initiatives Center, a collaboration with SCAPE Landscape Architecture, is a recipient of the 65th Annual Progressive Architecture Awards Citation. This important project for the community is currently under construction, and part of the Northwest Arkansas Design Excellence Program.

Public Opening of Upson Hall at Cornell University

The public opening of the newly completed Upson Hall at Cornell University, designed by LTL Architects in joint partnership with Perkins+Will, Thornton Tomasetti and ME Engineers is scheduled for this Saturday, Oct. 21st at 10am as part of Homecoming Weekend. This 160,000 SF transformation of Upson Hall integrates energy efficiency with intensified public spaces, as part of the rejuvenation of the Engineering Quadrangle.

 Photo: Michael Moran

Photo: Michael Moran

Helen R. Walton Children's Enrichment Center Groundbreaking on Thursday

The groundbreaking ceremony for the Helen R. Walton Children's Enrichment Center / Early Childhood Initiatives Center designed by LTL Architects will be held at 11am tomorrow, Oct. 19th on J Street near Crystal Bridges Museum of American Art in Bentonville, Arkansas. The Center is a 45,000 sq.ft. facility for 240 young children that sets a local and national model for the integration of learning, natural environment and healthy materials. This project is one of the first of the Northwest Arkansas Design Excellence program.

The Students' Building at Vassar College Designed by Lewis.Tsurumaki.Lewis

Vassar’s All Campus Dining Center is now open! Our renovation of McKim Mead and White's 1913 Students’ Building (altered in the 1970’s into a dining hall) features very large custom cross laminated timber tables of particular shapes that foster greater social connections among students. These form the landscape of this 28,000 SF open space organized around six dispersed serving stations. Photograph by Leonid Furmansky.

Lecture Hall at Columbia University Designed by Lewis.Tsurumaki.Lewis

Lewis.Tsurumaki.Lewis' renovation of the Joseph D. Jamail Lecture Hall at Columbia University's School of Journalism completed this week. The custom ceiling is composed of coffers which integrate mechanical diffusers, lighting, speakers and acoustic treatment into a coherent form, which tapers up toward the stage and perimeter windows. Fabrication by SITU.